Ook de kermis in Zuidlaren gaat niet door

Eind mei werd de jaarlijkse Zuidlaardermarkt al afgelast en nu gaat ook de kermis in Zuidlaren niet door. De kermis zou in de herfstvakantie gehouden worden. Met de komst van de aangescherpte coronamaatregelen vindt burgemeester Marcel Thijsen het niet gepast om het evenement door te laten gaan.

"We hielden in Drenthe al geen Sinterklaasintochten meer, en er mag nu geen publiek meer langs de sportvelden staan en de horeca mag minder mensen ontvangen. Hoewel we technisch gezien misschien nog een kermis kunnen organiseren, vind ik de risico's voor de gezondheid van onze inwoners te groot. Bovendien kun je je afvragen of het er door alle maatregelen gezelliger op wordt", aldus Thijsen.

Andere kermissen

Bovendien bleek ook dat kermisexploitanten met spectaculaire attracties liever op grote kermissen elders in het land staan, omdat ze daar twee weken kunnen blijven.

Thijsen: "Ik snap dat dit heel zuur is voor de kermisexploitanten en de ondernemers die er de afgelopen periode alles aan hebben gedaan om toch nog een gezellig feest in Zuidlaren te houden. Maar alles bij elkaar opgeteld is het dit jaar gewoon niet verstandig om een kermis te organiseren."

Lees ook:

Deel dit artikel: