Nieuwe aannemer voor geluidswal Spier gezocht

Er komt een nieuwe aannemer die het ingestorte geluidsscherm in Spier gaat herbouwen. De deadline voor de verantwoordelijke aannemer liep vandaag af.

En dus moet de gemeente Midden-Drenthe op zoek naar een nieuwe aannemer. De gemeente gaat nu samen met inwoners van Spier bepalen hoe het nieuwe scherm vorm moet krijgen. "Vooral voor hen hadden we graag gewild dat dit proces minder tijd had gekost. We gaan nu met vertegenwoordigers van het dorp kijken hoe we tot een nieuw geluidsscherm kunnen komen", zegt wethouder Jan Schipper daarover.

Gevaar

Het scherm langs de A28 stortte eind 2018 in. Vanwege instortingsgevaar werd een groot deel van het scherm uiteindelijk verwijderd. Ook voor het breekwerk zocht de gemeente uiteindelijk een ander bedrijf dat de klus moest afmaken, omdat aannemer Bouwhuis de door de gemeente gestelde termijn overschreed.

"We hebben op verschillende momenten geprobeerd om met de aannemer tot herbouw van het scherm te komen", zegt Schipper. Dat dat niet gelukt is, zorgt ervoor dat een volwaardige nieuwe muur dus opnieuw langer op zich laat wachten. Inmiddels zorgen bouwhekken met spandoeken ervoor dat bewoners langs de snelweg niet te veel last hebben van de autolampen.

Lees ook:

Deel dit artikel: