31 nieuwe coronabesmettingen gemeld in Drenthe

Sinds gisteren zijn er 31 nieuwe coronabesmettingen gemeld in Drenthe. Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Gisteren kwamen er 45 nieuwe positieve coronatests bij in onze provincie. De dag daarvoor testten 101 inwoners positief.

Er zijn geen nieuwe doden of ziekenhuisopnames gemeld in onze provincie. Het aantal doden blijft daarmee staan op 46, het aantal opnames op 121.

De meeste nieuwe besmettingen werden het afgelopen etmaal vastgesteld in de gemeente Emmen (11), gevolgd door Hoogeveen (4). In de gemeenten Assen, Meppel en Aa en Hunze kwamen er 3 nieuwe besmettingen bij. Het totaal aantal besmettingen in Drenthe ligt sinds maart nu op 1210. Waarschijnlijk zijn er meer mensen besmet (geweest) met het virus, maar niet iedereen wordt getest.

Landelijk

Tussen gisterochtend en vanmorgen nam het aantal nieuwe besmettingen in Nederland toe met 3302. Dat is een nieuw dagrecord. Ook zijn er bij het RIVM 13 overleden coronapatiënten gemeld. In de ziekenhuizen liggen nu 701 mensen met coronaverschijnselen, van wie 150 op de IC.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Corona Besmettingen
Deel dit artikel: