Vluchtelingenproject in Emmen van start met uitverkochte voorstelling

Eerder deze maand kon de voorstelling niet doorgaan door een coronabesmetting bij een familielid van de crew, maar vanavond is dan eindelijk de aftrap van het vluchtelingenproject van New Dutch Connections.

Toekomstdromen

Projectleider Siriki Diarrassouba is blij dat het project nu eindelijk kan beginnen. "Er komen ruim tweehonderd mensen vanavond naar de voorstelling", zegt hij. "Dat kan ook met de coronaregels die voor het theater gelden."

The Bright Side of Life is een voorstelling gemaakt door Bright Richards, een acteur uit Liberia die begin jaren negentig naar Nederland vluchtte. Hij vertelt op het podium in het Atlas Theater zijn verhaal. Daarnaast vertellen 20 vluchtelingen hun toekomstdromen.

Leren fietsen

"En dat kan van alles zijn", vertelt Diarrassouba. "Van leren fietsen tot aan het zoeken naar werk. Het is de bedoeling dat mensen uit het publiek vervolgens reageren op hun verhalen en op die manier in contact komen. Dan ontstaan er maatjes die de vluchtelingen gaan helpen met hun droom en ambitie."

Vanavond is dus de aftrap, in januari beginnen de vluchtelingen en hun kersverse maatjes met een traject waarin ze hun toekomst verder uitstippelen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Atlas Theater Vluchtelingen
Deel dit artikel: