Jeugdduels SC Erica afgelast: 'Voetballen zonder ouders hoort niet'

Jeugdduels van elftallen tot 13 jaar bij SC Erica worden afgelast (Rechten: ANP)
Jeugdduels van elftallen tot 13 jaar bij SC Erica worden afgelast
VOETBAL - Voetbalclub SC Erica heeft alle wedstrijden van jeugdelftallen tot 13 jaar afgelast. Het bestuur is van mening dat de kinderen niet kunnen spelen zonder ouders langs de lijn.
In de strijd tegen het coronavirus besloot het kabinet dat bij amateursport geen toeschouwers meer aanwezig mogen zijn. Dit betekent dat ook ouders niet meer naar hun sportende kind mogen kijken. Wel mogen ouders bij de wedstrijd blijven als zij hun kind naar een uitduel rijden. Zij vallen dan onder de teambegeleiding.
Voor SC Erica zijn de nieuwe maatregelen een reden om een streep te zetten door de meeste jeugdduels. "Wij zijn van mening dat de jongste jeugd zonder ouders langs de lijn te laten voetballen niet hoort en willen de verantwoordelijkheid voor deze kinderen niet aan de leiders/trainers over laten", schrijft het bestuur. De JO-15, JO-17, JO-19 en senioren mogen wel het veld op.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.