Uitvaarten Yarden nog niet in gevaar

Mensen met een polis bij Yarden hoeven nog niet te vrezen dat uitvaarten niet kunnen worden uitgevoerd. Dit meldde de uitvaartorganisatie nadat branchegenoot DELA bekendmaakte af te zien van een overname.

Yarden verkeerde al enige tijd in financiële problemen door de aanhoudende lage rente en was daarom op zoek gegaan naar een koper. Die werd gevonden in DELA, maar juridisch gesteggel over een financiële verplichting van Yarden aan honderdduizenden polishouders maakte de deal voor DELA te riskant.

Op dit moment kan Yarden nog aan zijn verplichtingen voldoen, aldus een woordvoerder. Op de lange termijn is dit gelet op de geldende regels onzeker. De onderneming heeft bij elkaar zo'n 1 miljoen polishouders, waarvan veel in Drenthe.

390.000 verzekerden

Eerder diende Yarden een herstelplan in bij toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). Daarbij paste de onderneming een noodgreep toe door eenzijdig het uitvaartverzekeringspakket van 390.000 verzekerden te wijzigen. Over deze kwestie loopt nog een procedure. Als de rechter Yarden in deze zaak ongelijk geeft, dan heeft dat volgens het bedrijf een "significante" impact op de kapitaalbuffer.

Yarden telt ongeveer negenhonderd medewerkers, ruim veertig uitvaartcentra en meer dan twintig crematoria. Ook heeft het bedrijf diverse begraafplaatsen in handen.

Meer over dit onderwerp:
uitvaart Yarden
Deel dit artikel: