Geopark Hondsrug Classic gaat onder strikte coronaregels door

MOUNTAINBIKEN - De Geopark Hondsrug Classic, met start en finish bij 't Nije Hemelriek in Gasselte, gaat zondag, ondanks de aangescherpte coronamaatregelen, wél door. Voor de ruim zevenhonderd mountainbikers gelden wel strenge coronaregels.

"We hadden sowieso de driehonderd wedstrijdrijders en de ruim vierhonderd recreanten al uit elkaar gehaald bij de start", zegt organisator Wim Jansen uit Sleen. "Maar nu hebben we besloten om ook alle wedstrijdcategorieën twee minuten na elkaar te laten starten. Zo krijg je kleine startgroepen en daarnaast hebben we grote startvakken waarin de deelnemers voldoende afstand van elkaar kunnen houden."

Publiek niet welkom

Verder is publiek niet welkom bij het evenement en moeten deelnemers buiten de wedstrijd om een mondkapje dragen. Ook kunnen mountainbikers nu niet meer bijschrijven. "Je hoort dat renners echt blij zijn dat ze nog ergens kunnen fietsen. Wij hebben heel erg ons best gedaan om de wedstrijd door te kunnen laten gaan. Ik hoop dat iedereen z'n gezonde verstand gebruikt", aldus Jansen.

NK tijdrijden gaat niet door

Eerder deze week moest de sportevenementen-organisator uit Sleen al bekendmaken dat het NK tijdrijden in Emmen, waar hij ook verantwoordelijk is voor de organisatie, niet door kan gaan.

Vandaag werd ook bekend dat de Amstel Gold Race en het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor clubteams zijn gecanceld.

Deel dit artikel: