Burgemeester: 'Ernstige situatie in Norg hadden we met extra maatregelen niet kunnen voorkomen'

"De ernstige situatie in Norg hadden we met extra maatregelen niet kunnen voorkomen", zegt burgemeester Smid van Noordenveld. Volgens hem heeft het verzorgingstehuis De Omloop veel maatregelen genomen en op dit moment wordt het door de GGD ondersteund om verdere besmettingen te voorkomen.

Naar aanleiding van acht overleden bewoners en de 19 bewoners en acht medewerkers die positief zijn getest, vroeg VVD'er Robert Meijer zich vanavond tijdens de raadsvergadering af welke extra lokale maatregelen de gemeente kan nemen om het virus in te dammen. De burgemeester benadrukt dat de voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe, Marco Out, strengere maatregelen kan nemen, maar dat dat niet aan de gemeente is. Wel geeft Smid aan dat hij veel contact heeft met de Veiligheidsregio Drenthe.

Burgemeester Smid leeft mee met de nabestaanden van de overleden bewoners van het verzorgingstehuis in Norg. Het aantal besmettingen neemt landelijk toe, meldt Smid, ook in Drenthe is dat het geval. Hij benadrukt dat om het virus tegen te gaan iedereen zich zo veel mogelijk aan de maatregelen moet houden.

Lees ook:

Deel dit artikel: