Streep door Regenboogsymposium na nieuwe coronamaatregelen

Het Regenboogsymposium dat op 8 oktober gehouden zou worden in Assen, gaat niet door. De organisatie van het symposium heeft dat besloten na de bekendmaking van de strengere coronamaatregelen.

Op het symposium zou aandacht worden gevraagd voor de positie van Drentse LHBTI-ers in het bedrijfsleven, overheidsinstellingen en andere (maatschappelijke) organisaties. Volgens de Stichting Regenboog Alliantie, de organisator van het symposium, vallen LHBTI-ers op hun werk nog te vaak buiten te boot. Op het symposium konden vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties zich laten voorlichten over het creeëren van een veilige werkomgeving.

Volgens de nieuwe coronamaatregelen mogen er binnen maximaal dertig personen bij elkaar komen, mits iedereen anderhalve meter afstand van elkaar kan houden. Voor het symposium waren rond de honderd mensen uitgenodigd.

Acceptatie in plaats van tolerantie

Voorzitter Jaap de Jonge van de stichting vertelde eerder dat LHBTI-ers in Drenthe weliswaar vaak worden getolereerd, maar niet geaccepteerd. Een wezenlijk verschil, volgens De Jonge. "Je hoort vaak dat mensen zeggen dat ze het prima vinden als mensen LHBTI zijn, maar dat ze het liever niet zien. Acceptatie is echt anders, dan word je omarmd en hoor je erbij."

Komende week gaat in heel Nederland de jaarlijkse Regenboogweek van start. Tijdens die week wordt aandacht gevraagd voor de rechten en de positie van LHBTI-ers. Het symposium was één van de weinige fysieke activiteiten die nog plaats zouden vinden. De Stichting Regenboog Alliantie hoopt het symposium op een later moment toch door te kunnen laten gaan.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Assen Regenboogweek Regenboogsymposium LHBTI
Deel dit artikel: