Stelling: Ik ga een mondkapje dragen in publieke binnenruimtes

Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes, zoals winkels, musea en gemeentehuizen. Dat is sinds gisteren het dringende advies van premier Rutte. Met deze maatregel probeert het kabinet het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Maar ga jij dat ook doen?

Ook in restaurants, cafés, theaters en concertzalen wordt aangeraden een mondkapje te dragen, tenzij je zit. Voor mensen met een contactberoep wordt niet alleen geadviseerd om zelf mondbedekking te dragen, maar ook dat hun klanten dit doen. Het advies is niet verplicht, maar wordt wel streng aangeraden.

Stelling

Omdat het kabinet zoveel mogelijk één lijn wil trekken, wordt iedereen opgeroepen om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. Ook in regio's waar het virus minder hard heeft toegeslagen, zoals in Drenthe. Ben jij van plan om dit te doen tijdens de boodschappen, het winkelen of in het theater? Of leg je het advies naast je neer?

Heb jij een vraag over het dragen van mondkapjes? Of over één van de andere coronamaatregelen? Stel hem hieronder, dan gaan wij op zoek naar het antwoord!

Meer over dit onderwerp:
Stelling Corona Mondkapje
Deel dit artikel: