Wilhelmina Ziekenhuis Assen verplicht mondkapjes

Mondkapjes verplicht in WZA (Rechten: ANP)
Mondkapjes verplicht in WZA
Patienten, bezoekers en medewerkers van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen moeten voortaan verplicht een mondkapje dragen. De maatregel om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden gaat morgenochtend in.
De mondkapjes moeten binnen in het ziekenhuis overal gedragen worden. De plicht voor patiënten geldt alleen voor poliklinische patiënten, niet voor patiënten die opgenomen worden. Ook kan het zijn dat het afdoen van een mondkapje vanwege een medisch onderzoek nodig is.

'Reguliere zorg moet doorgaan'

Volgens bestuursvoorzitter Paul van der Wijk van het ziekenhuis is de keuze om mondkapjes te verplichten genomen vanwege de recente stijging van het aantal coronabesmettingen. Het is volgens Van der Wijk belangrijk om een veilige omgeving te creëren voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Daarnaast wil het WZA de reguliere zorg door kunnen laten gaan en mogelijk helpt de mondkapjesplicht daarbij.
Mensen die naar het ziekenhuis komen, wordt gevraagd hun eigen mondkapje mee te nemen. Kinderen onder de dertien jaar hoeven geen mondkapje te dragen in het ziekenhuis. Voor mensen met een medische reden om geen mondkapje te kunnen dragen, kan in overleg een uitzondering worden gemaakt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.