Winterterras 'bittere noodzaak' voor Asser horeca

Voor de noodlijdende horecasector zou een winterterras een mooie mogelijkheid zijn om de omzet in het komende seizoen wat op te krikken. De veiligheidsregio geeft groen licht, maar gemeentes hebben het laatste woord. Maar om ondernemers lucht te geven, zullen die wel moeten. "Het is bittere noodzaak."

Geen handreiking

"Het is natuurlijk een aantrekkelijk voorstel", zegt Sandra de Vrede van restaurant Liff uit Assen. "Maar het voelt niet als een handreiking. Voor collega's die weinig ruimte hebben binnen is een winterterras echt nodig."

Duurzaam terras

Samen met de gemeente gaan horecazaken in Assen in gesprek om tot een voorstel te komen. Een vergunning is tot volgende zomer verleend, maar de invulling daarvan is nog onzeker. "Je kunt niet overal een tent gaan plaatsen", vertelt De Vrede. "Daarnaast doen wij niet zomaar een investering waar we een jaar gebruik van maken. Dat is dan voor de langere termijn."

Dure grap

Maar een overkapping of duurzaam terras is volgens haar een dure grap. "Dat praat je over een bedrag van zo'n veertigduizend euro", vertelt de horeca-onderneemster. "Dat komt dus inderdaad boven op alle gederfde inkomsten van dit jaar."

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.