Nepflitspaal in Rolde midden in de nacht gestolen

Harm Jan Tinge plaatste vorige week een 'nepflitspaal' in zijn tuin (Rechten: RTV Drenthe/Dylan de Lange)
Harm Jan Tinge plaatste vorige week een 'nepflitspaal' in zijn tuin
De nepflitspaal die sinds een week aan de Gieterstraat in Rolde stond, is afgelopen nacht door onbekenden omver getrokken en meegenomen.
"We lagen net op bed toen we wat geschuur en gekraak hoorden", kijkt Harm Jan Tinge, de bouwer van de paal, terug. Hoewel Tinge nog snel uit bed gaat, is de dader al gevlogen. Ook de flitspaal is verdwenen. "Er zit nu alleen nog een gat in de grond. De hele camerabuis is verdwenen."

Hardrijders

Omwonenden van de Gieterstraat in Rolde ergeren zich al lange tijd aan hardrijdende automobilisten in de straat. Een maand geleden plaatste de gemeente Aa en Hunze al materialen die de snelheid naar beneden moeten halen. Maar de buurtbewoners willen ook graag snelheidscontroles door de politie. Om aandacht hiervoor te vragen, bouwde Tinge zijn eigen 'flitspaal'.

'Doel bereikt'

"Ik heb hier alleen maar positieve reacties op gekregen", lacht de creatieve Roldenaar. "Daarnaast hoopte ik automobilisten een beetje af te schrikken." Maar niet iedereen kan de actie van Tinge blijkbaar waarderen, zo blijkt afgelopen nacht. "Maar ik laat me mijn plezier hierdoor niet vergallen. Het doel is bereikt."
Halverwege de ochtend krijgt Tinge een tip. Een tiental meters van zijn woning zou de paal in een afvalbak liggen. En inderdaad, hij ligt er. Inmiddels heeft de Roldenaar de paal weer mee naar huis genomen, maar hij keert niet meer terug in zijn tuin. "Case closed", aldus Tinge.

Lees ook:

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.