Stelling: Een ouderenuurtje in de supermarkt is overbodig

Supermarkten die hun deuren twee uur per dag alleen openen voor ouderen. Het klinkt sympathiek, maar ouderenbond ANBO vindt het overbodig. Het 'ouderenuurtje' is zelfs stigmatiserend en onuitvoerbaar, vindt de belangenorganisatie. Vind jij dat senioren gewoon op elk moment van de dag hun boodschappen kunnen doen?

Tijdens de eerste coronagolf waren veel supermarkten tussen 07:00 en 08:00 uitsluitend voor ouderen. Ook in Drenthe deden de winkels daaraan mee. Maar de ANBO kwam tot de conclusie dat het initiatief weinig zin had, omdat oudere mensen vaak in de ochtend thuiszorg krijgen. Ook vindt de bond dat ''ouderen gewone mensen zijn en dus op elk moment boodschappen moeten kunnen doen.''

Daarnaast lijkt speciale ouderentijden ANBO-directeur Liane den Haan niet handig, omdat andere mensen tijdens de gereserveerde uren pech hebben en niet naar binnen kunnen. ''Dat lijkt me niet bevorderlijk voor de saamhorigheid tussen mensen.'' Ook vraagt Den Haan zich af welke ouderen toegelaten worden en of klanten zich wellicht moeten identificeren bij de deur.

Stelling

Is een speciaal 'ouderenuurtje' in de supermarkt volgens jou overbodig? Wellicht heeft 1,5 meter afstand houden en winkelwagentjes schoonmaken meer zin. Of vind je het goed dat senioren op speciale tijden hun boodschappen kunnen doen? Op die manier kan deze kwetsbare groep misschien het veiligst hun producten inslaan. Hoe denk jij hierover?

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Stelling Supermarkt Ouderenuurtje
Deel dit artikel: