Drenthe door Duitsland aangemerkt als risicogebied

Duitsland heeft vanwege het coronavirus sinds gisteren alle Nederlandse provincies, met uitzondering van Zeeland en Limburg, als risicogebied aangemerkt. Dat meldt het Duitse Robert Koch Institut.

Wat dit betekent voor mensen die van Drenthe (of één van de andere negen provincies die als Duitsland aangemerkt worden als risicogebied) naar Duitsland willen reizen? Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat alle reizigers uit deze provincies bij binnenkomst in Duitsland een negatieve coronatest moeten kunnen tonen die niet ouder is dan 48 uur.

Wanneer dit niet kan, moet de reiziger zich bij aankomst in Duitsland preventief laten testen. Daarna wordt gevraagd om 14 dagen in zelfquarantaine te gaan. Wanneer de testuitslag negatief blijkt, kan de zelfquarantaine worden opgeheven.

De regels gelden niet voor mensen die op doorreis zijn naar een ander land, meldt het ministerie.

Kijk voor het meest actuele reisadvies naar Duitsland op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wil je weten wat het reisadvies voor concrete gevolgen heeft voor jouw uitstapjes naar Duitsland? Of heb je een andere vraag die wij voor je kunnen uitzoeken? Stel hem hieronder, dan gaan wij op zoek naar het antwoord!

Meer over dit onderwerp:
test Duitsland coronavirus reizen reisadvies
Deel dit artikel: