Anti-windmolen activisten Platform Storm demonstreren donderdag bij rechtbank Assen

De eerste windmolen van windpark Drentse Monden  Oostermoer (Rechten: RTV Drenthe)
De eerste windmolen van windpark Drentse Monden Oostermoer
Anti-windmolenactivisten van Platform Storm gaan donderdag protesteren bij de rechtbank in Assen. Daar dient een kort geding dat het Platform heeft aangespannen tegen de projectontwikkelaars van windpark Drentse Monden en Oostermoer.
Volgens Jan Nieboer van Platform Storm zou de verleende vergunning voor het windpark ongeldig zijn, omdat er geen milieueffectrapportage is opgesteld. Daarom wordt de rechtbank gevraagd om de aanleg te schorsen.
Omdat niet iedereen naar binnen kan vanwege de coronacrisis gaan sympathisanten buiten aandacht vragen voor de onrust en onvrede in het gebied, zegt Jan Nieboer in het radio Drenthe programma Cassata. "Tijdens de zitting gaan we met een hele groep mensen rondjes lopen om het gebouw van de rechtbank op anderhalve meter afstand van elkaar totdat de zitting is afgelopen."
Nieboer verwacht minimaal tussen de 50 en 100 mensen. "Wij laten onze leefomgeving niet opofferen door windturbines die totaal nergens aan bijdragen."
De gemeente Assen moet nog wel een vergunning verlenen voor de demonstratie van donderdag. "Uitgangspunt is dat de demonstratie kan. Maandag gaan we aan de slag met de voorwaarden en condities", laat burgemeester Marco Out weten.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.