DOS'46 overtuigend naar tweede seizoenzege

DOS'46 (Rechten: Eigen foto DOS'46)
DOS'46
KORFBAL - DOS'46 heeft in de stromende regen de tweede zege van het veldseizoen in de Ereklasse A behaald. De ploeg van trainer Edwin Bouman versloeg AW/DTV met 19-13 en staat daarmee derde in de veldcompetitie. De ploeg kan nu weer naar boven kijken.
De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken. In de vroege openingsfase werd nog relatief weinig gescoord, maar langzaamaan liep DOS'46 uit naar een voorsprong van 6-2 halverwege de eerste helft, om uiteindelijk de rust in te gaan bij een 10-6 voorsprong.
Na de rust kwam DOS'46 nauwelijks nog aan scoren toe en AW/DTV kwam volledig terug in de wedstrijd. Met nog een kwartier te spelen maakten de bezoekers gelijk bij 10-10. Vanaf een 11-11 gelijke stand begon DOS'46 weer afstand te nemen en met nog twee minuten op de klok was de voorsprong alweer opgelopen naar 17-12. Een paar minuten na het verlopen van de officiële speeltijd floot de scheidsrechter af bij een eindstand van 19-13.
Door de zege staat DOS'46 nu derde in de Ereklasse A van de veldcompetitie met 5 punten uit evenveel wedstrijden. Eventuele degradatie is daarmee officieus afgewend. Fortuna en LDODK staan beide met 8 punten bovenaan de ranglijst, maar Fortuna speelt morgen nog tegen Blauw/Wit en kan bij winst op 10 punten komen.