Anco Jansen: Ik moet mezelf weer bewijzen en dit was een eerste stap

VOETBAL - Het voelde voor hem als de serieuze rentree. Anco Jansen kwam tegen FC Twente direct na rust in het veld en bleek het voetballen nog niet te zijn verleerd. Dankzij zijn elan, gogme en acties kreeg FC Emmen meer grip op de wedstrijd en uiteindelijk, na een uur geploeter, ook nog de gelijkmaker. En met een beetje mazzel had de captain zelf nog de winnende kunnen maken.

"Maar dat was een moeilijke bal", aldus Jansen. "Al kreeg Twente kort daarna ook nog een grote kans die Dennis gelukkig pakt, maar dat zou inderdaad een geweldige afsluiting zijn geweest. Maar ik kan wel leven met het punt. Het is gewoon een resultaat, bij een ploeg die voor deze wedstrijd al zeven punten had.

Meerwaarde
Jansen belde kort na afloop van de wedstrijd met zijn vrouw om zijn goede gevoel met haar te delen. "Ik zei tegen haar dat ik dit echt wel even nodig had. Niet dat ikzelf twijfelde, maar anderen misschien wel. En dan is het lekker dat je je acties kunt maken en kunt tonen dat je nog van meerwaarde bent."

Overigens kon Jansen wel leven met 'slechts' een invalbeurt. "Ik moet realistisch zijn. Ik kom van heel ver en moet mezelf gewoon weer bewijzen en in het elftal knokken. Daar heb ik vanavond een eerste stapje in gezet. Ik vind niet dat er meteen andere spelers ten faveure van mij moeten plaatsnemen op de bank."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
voetbal eredivisie FC Emmen Anco Jansen FC Twente
Deel dit artikel: