Obs De Veenvlinder dicht vanwege coronabesmettingen

Basisschool De Veenvlinder in Eelde is per direct gesloten vanwege coronabesmettingen bij twee leerkrachten. Twee andere leerkrachten zijn negatief getest op het virus. De school blijft sowieso tot en met de herfstvakantie dicht.

Zondag werd bekend dat een leraar in de bovenbouw positief getest was op het virus. De leerlingen in de bovenste groepen zaten daarom gisteren ook al thuis.

Toen ook een leraar uit de 'middenbouw' positief getest werd, is besloten de school de komende dagen te sluiten. "De bron van de besmetting is niet bekend. Dus in het belang van de veiligheid hebben we moeten besluiten de school tijdelijk dicht te doen", zegt directrice Leonie Magnin van de school. "We hebben veel overleg gehad met de MR en ook met de GGD. Die kon zich wel in dit besluit vinden."

Ook de komende tijd houdt Magnin intensief contact met de instanties. "We gaan tijdens de herfstvakantie kijken of we na de vakantie misschien weer open kunnen."

Thuiswerk

Leerlingen van De Veenvlinder krijgen de komende vier dagen thuiswerk toegestuurd. "Dat hebben we natuurlijk eerder gedaan en dat pakken we nu weer op. Al zal het nu volledig digitaal zijn", zegt Magnin. De directrice zegt dat de ouders in eerste instantie vooral geschrokken zijn, maar dat er wel begrip is. "Het is een lastige boodschap aan de ouders, want er zijn ouders die nu moeten puzzelen om de opvang rond te krijgen en er zijn ook ouders met een cruciaal beroep."

Magnin hoopt dat ouders elkaar ook vooral helpen met de opvang van de kinderen. De school neemt het zekere voor het onzekere en kan vanwege de besmettingen geen noodopvang organiseren. "Dat komt omdat er nu twee leerkrachten besmet zijn, dus die kunnen we niet inzetten om kinderen op te vangen. Ook worden er de komende tijd nog steeds mensen getest en we willen geen risico nemen omdat niet duidelijk is wat de bron van de besmetting is."

Kindcentrum

De Veenvlinder is gevestigd in het kindcentrum Groote Veen. Het KDV Kleine Veen, dat ook in dat gebouw zit, is deze week gewoon geopend, is te lezen in een brief die naar de ouders is gestuurd. Ook BSO Klokhuis in de Mariaschool zal deze week open blijven voor kinderen van de Mariaschool.

In het kindcentrum Groote Veen zullen extra schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd worden.

Meer over dit onderwerp:
Eelde OBS De Veenvlinder corona
Deel dit artikel: