Stelling: Ik kan niet meer zonder sociale media

Tien jaar geleden werd gestart met de nu immens populaire app Instagram. Inmiddels is de foto-app uitgegroeid tot een wereldwijde hit. De mooiste vakanties, het lekkerste eten en de leukste feesten vliegen voorbij in je tijdlijn. Maar kunnen we nog wel zonder sociale media zoals Instagram?

Sociale media kunnen als een verrijking worden gezien in het leven. Er kan gewerkt worden aan het opbouwen van een sociaal netwerk, en gebruikers kunnen een beeld van zichzelf laten zien. Het maken van nieuwe contacten ging nog nooit zo makkelijk. Bovendien kunnen we eerder dan ooit op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de wereld. Allemaal dankzij de mogelijkheden die sociale media bieden.

Maar er zijn ook verschillende schaduwkanten aan het gebruik van apps zoals Instagram, Twitter, Facebook en WhatsApp. Zo zou het slecht zijn voor de mentale gezondheid, omdat gebruikers zich vergelijken met anderen. Daarnaast zouden sociale media slapeloosheid veroorzaken, en kunnen mensen makkelijk verslaafd raken aan het gebruik ervan.

Stelling

Vind jij sociale media een verrijking? Kun je niet meer zonder, en zou je niet meer zonder willen? Of heb je al enige tijd besloten die populaire apps te verwijderen, en wil je dit graag zo houden?

Meer over dit onderwerp:
Stelling Sociale Media
Deel dit artikel: