Assenaar Tom de Ket schrijft musical over Johan Cruijff

Theatermaker De Ket schrijft het script voor de musical (Rechten: ANP/Remko de Waal)
Theatermaker De Ket schrijft het script voor de musical
Assenaar Tom de Ket gaat meewerken aan een musical over voetballer Johan Cruijff. De regisseur schrijft het script van de voorstelling, op basis van het levensverhaal van de legendarische voetballer uit Amsterdam. De planning is dat '14 de musical' volgend jaar september in première gaat.
De Ket is onder andere bekend als initiatiefnemer van theatergroep de Verleiders en het cabaretduo Van Houts en De Ket. Ook is hij nauw betrokken bij het Drentse theaterspektakel Het Pauperparadijs.
De theatermaker heeft bewust gekozen voor een musical die past bij het karakter van de voetballer. De ambitie, liefde en vriendschap in het leven van Cruijff komen voorbij. Maar ook zaken als jaloezie, eenzaamheid en verraad komen aan bod. De muziek bestaat uit een combinatie van rock, opera en hiphop.

Geen zingende Cruijff

Het management van Cruijff is ook betrokken bij de ontwikkeling van de voorstelling. "We hebben er het volste vertrouwen in dat het een kwalitatief zeer sterke voorstelling wordt", vertelt Carole Thate. "Zo is aan het verzoek om Johan in de voorstelling vooral veel te laten praten en voetballen, maar niet te laten zingen, direct gehoor gegeven."
Ook de vrouw van Cruijff krijgt een prominente rol toebedeeld. "Haar sterke persoonlijkheid en uitgesproken meningen zorgden er mede voor dat het magere jongetje uit Betondorp werd wie hij was", vertellen de makers.
De Ket werkt aan de musical samen met theaterproducent Wolter Lommerde. Er wordt vanuit gegaan dat 14 de musical geen hinder meer ondervindt van de coronamaatregelen. Wie de hoofdrolspelers van de musical zijn, wordt nog bekend gemaakt.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.