Miljoenste mijnbouwschade vastgelegd

Bevingsschade bij een woning (Rechten: RTV Drenthe)
Bevingsschade bij een woning
Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) heeft meer dan één miljoen mijnbouwschades vastgelegd in Drenthe en Groningen.
Veruit de meeste meldingen komen uit de provincie Groningen. Uit Drenthe zijn tot nu toe 5.036 schademeldingen opgenomen. Drents koploper is de gemeente Tynaarlo met 2.362 meldingen. Daarna volgt Noordenveld met 1.805 schades en Aa en Hunze maakt de 'top 3' compleet met 629 schades.
Bekijk op de kaart het aantal meldingen per gemeente
Elke week krijgt het IMG er nog eens twintigduizend schades bij, verdeeld over duizend meldingen. Dat houdt in dat er gemiddeld twintig beschadigingen per adres zijn. Daarvan worden er ongeveer achttien als mijnbouwschade beoordeeld.
Sinds januari van dit jaar komen de meeste schademeldingen uit het gebied waar de kans op schade het kleinst is, meldt het IMG. Dat zijn woningen die op zo'n 25 tot 35 kilometer van de epicentra van de zwaarste bevingen liggen. Zo'n 10 procent van de meldingen kwam uit de directe omgeving van het epicentrum. Het gros van de meldingen komt van adressen waar nooit eerder schade was gemeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl