Twaalf bewoners van verpleeghuis De Omloop in Norg overleden

Verpleeghuis De Omloop in Norg (Rechten: RTV Drenthe / Marjolein Lauret)
Verpleeghuis De Omloop in Norg
In het verpleeghuis De Omloop in Norg zijn nog eens vier bewoners overleden aan het coronavirus. Daarmee komt het totale aantal op twaalf bewoners die zijn overleden aan het virus.
In het verpleeghuis woonden 24 mensen. Van de andere twaalf zijn nog acht bewoners besmet met het virus. Ook hebben vijftien medewerkers het coronavirus. Zij zitten in thuisquarantaine.
Medisch directeur Inge Pesch van Dignis zei eerder dat de situatie in De Omloop een groot drama is voor zowel medewerkers als bewoners. In het verpleeghuis wonen mensen met dementie en niet alle bewoners snappen wat er aan de hand is, "Het virus heeft grote invloed op hun leefomgeving. De cliënten die negatief getest zijn, zitten apart en al onze verpleging loopt in beschermende pakken rond. Dat heeft veel impact op de mensen."
De Omloop blijft dicht totdat er geen bewoners meer zijn met symptomen van het coronavirus. Positief geteste bewoners blijven binnen de muren van het verpleeghuis en worden daar behandeld. De GGD heeft een bron- en contactonderzoek gedaan, maar onduidelijk blijft hoe het virus het verpleeghuis is binnengekomen.
Een woordvoerster geeft aan dat het psychisch heel zwaar is voor alle medewerkers. Zr krijgen hulp aangeboden. "Daarnaast proberen we bezoek aan onze bewoners zoveel mogelijk door te laten gaan, door naasten goed beschermd bij hen te laten", vertelt ze.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.