Ondernemers vragen hulp van gemeenten Noord-Nederland

Ondernemers doen een oproep aan gemeenten in Noord-Nederland om ze te helpen de coronacrisis door te komen. In een open brief aan de colleges van B&W schrijft VNO-NCW MKB Noord dat veel ondernemers en hun werknemers door de nieuwe coronamaatregelen een zeer zware periode ingaan.

VNO-NCW MKB Noord vraagt gemeenten onder meer om de terugbetalingstermijn van gemeentelijke belastingen, net als het Rijk, te verlengen naar 36 maanden. Ook pleit de ondernemersorganisatie ervoor om gemeentelijke belastingen voor sommige sectoren kwijt te schelden.

Daarnaast pleit de organisatie voor extra hulp voor de binnensteden en de horeca. Daarbij wordt onder meer gedacht aan bemiddeling bij het verlagen van huren voor winkelpanden, het oprekken van vergunningen zodat terrassen ook in de winter open kunnen blijven en het zoveel mogelijk toestaan van ontheffingen voor bioscopen en theaters. Ook worden gemeenten opgeroepen bij lokale ondernemers in te kopen en in te huren zodat de lokale economie en lokale arbeidsmarkt daarvan kan profiteren.

Meer over dit onderwerp:
economie corona
Deel dit artikel: