Gemeente Midden-Drenthe gaat extra Oekraïners opvangen

In het oude schoolgebouw worden Oekraïeners opgevangen
In dit oude schoolgebouw in Beilen worden al Oekraïners opgevangen © RTV Drenthe / Roy Schutte
De gemeente Midden-Drenthe gaat de opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen verder uitbreiden. Daarmee geeft zij gehoor aan een oproep van het kabinet.
De gemeente had tot nu toe 216 opvangplekken voor vluchtelingen beschikbaar. Onder meer in Hooghalen, Smilde en Beilen zijn opvanglocaties.
Op sommige locaties wordt ruimte gemaakt voor meer opvangplekken. Zo ook aan het Wilhelminaplein in Beilen. Waar eerst ruimte was voor 30 vluchtelingen, worden dat er vanaf deze zomer 40. De gemeente kondigt aan vanaf mei te beginnen met de verbouwing.

Parkeerterrein

In totaal komt het aantal beschikbare opvangplekken na de verbouwing uit op 226. "Gezien de blijvende instroom van Oekraïense vluchtelingen blijven we de mogelijkheden onderzoeken om meer locaties te openen", laat de gemeente Midden-Drenthe weten.
Naast Oekraïners wordt op het Wilhelminaplein ook de mogelijke opvang van statushouders onderzocht. Daarvoor kijkt de gemeente Midden-Drenthe naar het parkeerterrein.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.