Paraplu's moeten Drenten helpen om afstand te houden

'Hier kom ik niet meer onder weg', dat staat er op een paar duizend rode paraplu's die de komende tijd in Drenthe worden uitgedeeld. De paraplu's zijn onderdeel van de campagne Drenten voor elkaar. De burgemeesters van verschillende Drentse gemeenten willen zo op een sympathieke manier de inwoners eraan herinneren dat zij zich aan de coronamaatregelen moeten houden.
"Als je de paraplu gebruikt tijdens een regenbui dan hou je automatisch al de anderhalve meter afstand", legt Marco Out uit. Hij is burgemeester van Assen en voorzitter van de Drentse veiligheidsregio. "En je voorkomt meteen dat mensen op een kluitje onder een afdak staan te schuilen."
De Drentse burgemeesters kwamen vandaag bijeen om te overleggen en ze kregen allemaal meteen een paraplu mee van Out. "De paraplu's worden op verschillende plekken in Drenthe neergezet voor de inwoners.
Naast de paraplu's is er ook de website www.drentenvoorelkaar.nl Op die pagina kunnen inwoners hun ervaringen met elkaar delen. De komende tijd komen er meer acties om de inwoners te helpen herinneren aan de maatregelen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.