Stelling: Ik ga wel op vakantie, ondanks corona

Zoeken we volgende week de warmere oorden op, blijven we in eigen land of gaan we helemaal niet weg? De herfstvakantie staat voor de deur, en dat is normaal gesproken de ideale gelegenheid voor een paar dagen weg. Maar met het rondwarende coronavirus en de reisadviezen die daarbij komen kijken, is een verblijf in eigen land misschien een stuk logischer. Waar kies jij dit jaar voor?

Afgelopen zomer kozen veel Nederlanders voor een vakantie in eigen land. Ook de Drentse toerismesector kende een zomer die de klappen van afgelopen voorjaar deels kon opvangen. Deze herfst kun je in eigen land eveneens gewoon een vakantiehuisje boeken, een camperplaats huren of in een bootje gaan varen.

Daarentegen lijkt een reisje naar de zon een stuk lastiger. Reisaanbieders als TUI bieden bijvoorbeeld maar vier nazomer-bestemmingen aan. Maar ook onze buurlanden Duitsland en België hebben strenge regels afgevaardigd voor Nederlanders. Het aantonen van een negatieve coronatest of in zelfquarantaine gaan zijn maatregelen die gelden voor reizigers uit ons land. Ook Drenthe wordt daarbij niet ontzien.

Stelling

Wat doe jij met de herfstvakantie dit jaar? Een paar dagen ertussenuit of maar één dagje weg? Kies je voor een buitenlandse trip? Of blijf je deze oktobermaand thuis, zodat je geen enkel risico hoeft te lopen?

Meer over dit onderwerp:
Stelling Vakantie
Deel dit artikel: