Meppel gaat met taskforce corona de crisis te lijf

Om ervoor te zorgen dat iedereen financieel zo goed mogelijk uit de coronacrisis komt, richt de gemeente Meppel een taskforce corona op.

De taskforce is een centraal loket waar mensen terechtkunnen met financiële vragen en aanvragen. "Denk aan mensen in de bijstand, zzp'ers, het mkb. Die kun je op deze manier extra aandacht geven", legt een woordvoerder uit.

Jaarlijks 3 ton

De gemeente trekt voor de komende twee jaar 300.000 euro per jaar uit om de nadelige sociaaleconomische effecten zoveel mogelijk te beperken. In het gemeentelijk team zitten mensen met kennis op het gebied van schuldhulpverlening, de Tozo-regeling en andere overheidsregelingen, maar ook medewerkers die in contact staan met winkeliers en het mkb.

"Het is een logische ontwikkeling. We zijn al druk bezig met bijvoorbeeld de Tozo, daar zit heel veel tijd en energie in", doelt hij op de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), een financiële ondersteuning vanuit Den Haag.

2023 en 2024

De gemeente heeft ook voor 2023 en 2024 geld gereserveerd: een ton per jaar. "De effecten van dit virus lopen langer door, we weten niet wat ons te wachten staat. Als je bijvoorbeeld kijkt naar Tozo-3, die regeling loopt al tot volgend jaar zomer", aldus de woordvoerder.

Meer over dit onderwerp:
gemeente Meppel corona tozo
Deel dit artikel: