Effectief DZOH zet Drenthina opzij in Emmer derby

DZOH viert de 1-0 van Bjorn Jansen (Rechten: RTV Drenthe/René Posthuma)
DZOH viert de 1-0 van Bjorn Jansen
VOETBAL - De derby van Emmen in de zaterdag 2e klasse J tussen DZOH en Drenthina eindigde vanmiddag in een 2-1 overwinning voor de thuisclub.
Door de overwinning klimt de ploeg van trainer Bert Doldersum naar zesde plaats in 2J met zes punten uit vier wedstrijden. Drenthina blijft op drie punten staan, heeft een wedstrijd minder gespeeld en staat op plek tien.

Veertig meter

DZOH liet de bal aan de gasten over en hoopte in de omschakeling gevaarlijk te worden. Maar de thuisclub nam uit een standaardsituatie de leiding. Na twintig minuten besloot Bjørn Jansen vanaf een kleine veertig meter een vrije trap op doel te schieten. Doelman Yannick Berends reageerde veel te laat en kon de 1-0 niet voorkomen.
Drenthina, dat meer balbezit had en een paar kansen kreeg, kwam vlak voor rust op gelijke hoogte. Thom Alders reageerde attent en schoot de 1-1 ruststand binnen.

Opnieuw op voorsprong

Na rust veranderde het beeld van de wedstrijd nauwelijks. Drenthina had de bal, DZOH kwam echter weer op voorsprong. Tom Hiemstra kopte, via Berends, de bal op de lat, maar was er als de kippen bij om DZOH op een 2-1 voorsprong te zetten.
In de slotfase drong Drenthina wel aan, maar gevaarlijk werd het zelden, zodat de thuisclub de tweede overwinning van het seizoen kan bijschrijven.