Eerste nederlaag voor Sudosa-Desto in Topdivisie

VOLLEYBAL - De volleybaldames van Sudosa-Desto hebben in het Topdivisieduel tegen voCASA uit Nijmegen het hoofd moeten buigen. De thuisploeg was in 3-1 te sterk. Het is de eerste nederlaag van het seizoen voor de Assenaren. VoCASA is de nieuwe koploper in de Topdivisie.

De Assenaren waren het seizoen in Topdivisie prima begonnen met twee zeges en 6 punten op het scorebord. Met VoCASA trof de ploeg van Lesley de Jonge echter een serieuze tegenstander. Toch gaven de groenhemden uit Assen weinig toe, of waren ze zelfs een slag beter. Hierdoor moest de thuisploeg hard werken om de eerste set met 25-23 te winnen. "We stonden halverwege nog met 8-15 voor. Toen kwam er een probleem met het scorebord waardoor de wedstrijd 4 minuten stil lag en daarna waren we het kwijt," legt trainer De Jonge uit. "Heel erg zonde om die eerste set zo weg te geven."

Alles raak

In de tweede set was Sudosa-Desto weer oppermachtig. Elk balcontact leek raak te zijn en en elke smash binnen de lijnen. VoCASA had nooit een kans en werd met 13-25 verslagen.

Deze vorm leken de Assenaren in de derde set door te kunnen trekken, al bleef VoCASA dit keer dichter in het spoor. Bij een tussenstand van 17-21 had Sudosa-Desto nog alle kaarten in handen. De thuisploeg liet het er echter niet bij zitten en met vijf achtereenvolgende scores nam de ploeg de set terug in handen. In de slotfase van de set liet VoCASA de bezoekers kansloos en trok de winst in 25-23 naar zich toe. In de vierde en beslissende set creëerde Sudosa-Desto nog een kleine voorsprong bij 8-11, maar daarna waren de krachten weg en werd ook die set met 25-16 verloren.

'Betere ploeg'

"Als we naar ons kunnen hadden gespeeld vandaag dan hadden we niet verloren. We waren de hele wedstrijd de betere partij, maar we maken een aantal cruciale fouten. Dan verdien je ook niet te winnen. Wellicht dat we teveel vast bleven zitten in ons tactische spel," aldus de nieuwe oefenmeester.

De ploeg van De Jonge moest in de vierde set ook nog toezien hoe middenspeelster Suzanne Benninga geblesseerd het veld moest verlaten. "Ze stond net één punt in het veld toen ze door haar enkel ging. Ik vrees dat we haar de komende weken zullen moeten missen."

Stand

Door de nederlaag blijft Sudosa-Desto steken op 6 punten uit drie wedstrijden. Daarmee staan de Assenaren nog wel altijd derde in de stand van de Topdivisie. VoCASA is met 9 punten uit 4 wedstrijden de eenzame koploper.

Deel dit artikel: