Vernieuwd Olhaco boekt eerste competitiezege

VOLLEYBAL - Nieuwkomer in de Topdivisie Olhaco uit Hoogeveen heeft de eerste competitiezege binnen. Tegen VoCASA 2 is de formatie van Menno Volkerink terug gekomen van een achterstand: 3-1.

In de eerste set is Olhaco niet bij de les. VoCASA 2 maakt dankbaar gebruik van de zwakke start van de thuisploeg (22-25).

Jeugdinternationals

In het uur dat volgt toont een fanatiek Olhaco de betere partij te zijn. Trainer/coach Volkerink heeft een aantal jeugdinternationals naar Hoogeveen weten te lokken: "We hebben een goed trainingsprogramma en jonge talenten kunnen samen spelen met ervaren gasten. Dat maakt het interessant naar Hoogeveen te komen, denk ik."

Het is alweer een aantal seizoenen geleden dat Olhaco op het één na hoogste niveau van het land speelde. "Dit is goed voor de sport in de regio", zegt voorzitter Arno Heerts. "Organisatorisch zorgt het wel voor uitdagingen, maar die gaan we heel graag aan. Olhaco hoort op dit niveau."

Drie op rij

Met 25-16, 25-18 en 25-19 pakt Olhaco drie sets op rij en daarmee de eerste competitiezege. Alleen in de derde set komt VoCASA 2 nog in de buurt (15-15). "We hebben ons weten te herpakken", vertelt Volkerink. "De punten zijn welkom, maar het spel moet beter."

Deel dit artikel: