De Week van Drenthe: Nieuw college Hoogeveen en meer coronatesten

Vier nieuwe wethouders werden er maandag gepresenteerd in Hoogeveen. Ze gaan het zakencollege vormen samen met burgemeester Karel Loohuis.

Het zakencollege moet de rust terugbrengen in de Hoogeveense politiek. Na een turbulente periode met verwijten over en weer tussen oppositie en coalitie werden Jan Zwiers, Janita Tabak, Derk Reneman en Werner ten Kate gekozen op basis van hun deskundigheid, en dus niet op basis van hun politieke kleur. Aan hun de zware taak om de gemeente ook op financieel vlak weer gezond te krijgen.

Officierswoningen en teststraten

Drie miljoen euro kostte het, maar de historische officierswoningen aan de Oranjestraat in Assen zijn eindelijk weer vocht- en tochtvrij. De 41 woningen aan de zuidkant van de straat werden voorzien van nieuwe keukens en sanitair. "Een fijn huis is het geworden", concludeert bewoonster Els Drenth.

De GGD in Drenthe kan meer mensen gaan testen op corona, werd woensdag bekend. In plaats van de huidige 1500 testen per dag wordt er opgeschaald naar 2500 begin december. Er komt een vaste teststraat in Meppel die iedere dag open is, de mobiele teststraat verhuist van Meppel naar Hoogeveen.

Protesten

Het verzet van Platform Storm tegen de bouw van het windpark in de Drentse Veenkoloniën gaat door. Tegenstanders van het park willen dat de bouw wordt stopgezet en willen een boete van 1 miljoen euro per dag afdwingen bij de rechter, zolang de bouw doorgaat. "Een verbod op de bouw kan leiden tot een faillissement", zei de advocaat van de initiatiefnemers van het park. Wordt vervolgd...

Omwonenden van de N34 uit Gasselte vinden dat ze niet gehoord zijn bij het maken van de plannen voor verdubbeling van de provinciale weg. Volgens gedeputeerde Cees Bijl is er echter nog geen definitief besluit genomen. Maar de inwoners vinden het maar niks dat ze gepasseerd worden bij het maken van de conceptplannen.

Lees ook: