Stelling: Ik heb geen idee welk nummer ik in welke situatie moet bellen

Weet jij welk nummer je in welke situatie moet bellen? (Rechten: ANP/Koen van Weel)
Weet jij welk nummer je in welke situatie moet bellen?
De brandweer heeft sinds vandaag een nieuw telefoonnummer in gebruik. Het gaat om een speciaal nummer voor niet-spoedeisende gevallen. Naast levensbedreigende situaties, waar je nog altijd 112 voor moet bellen, zijn er inmiddels meerdere telefoonnummers voor hulpdiensten in gebruik. Zie jij door de bomen het bos nog wel?
Zo kent ook de politie een telefoonlijn voor niet-spoedgevallen. Daarnaast bestaat er een opsporingstiplijn, een Meld Misdaad Anoniem-nummer en een meldnummer voor dieren in nood. Voor de vraag naar zorg kun je onder meer terecht bij de ambulancedienst of de huisartsenpost. En voor psychische problemen is er De Luisterlijn, De Depressielijn en 113 Zelfmoordpreventie waar je contact mee kunt opnemen. Bovendien is er een hulplijn in werking voor huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling.
Vind je het handig dat er meerdere telefoonnummers voor hulpdiensten bij zijn gekomen? Of ben je het overzicht inmiddels kwijt? Laat ons weten wat jij vindt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.