Regenboogpad in Emmen besmeurd: 'Heel erg vervelend'

Het fonkelnieuwe regenboogpad in de Wilhelminastraat is binnen een dag besmeurd. Het regenboogpad is daar op initiatief van leerlingen van het AOC Terra College gekomen.

Met het regenboogpad wordt aandacht gevraagd voor de acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Wethouder Guido Rink van de gemeente Emmen vindt het een trieste zaak. "Zo'n actie laat wel weer zien dat we nog heel wat te verwerken hebben met elkaar op het gebied van acceptatie. En het laat zien dat de acties van de regenboogweek meer dan nodig zijn."

Schoonmaken

De gemeente heeft inmiddels opdracht gegeven aan een schoonmaakbedrijf om het pad te reinigen. Dat gebeurt vandaag nog, of anders morgen. "Voor de opening van donderdag moet 'ie schoon zijn", aldus Rink. "Dit is erg vervelend. Maar we gaan gewoon door, de positieve reacties voeren de boventoon."

Regenboogweek

Het is deze week regenboogweek. In het kader daarvan worden er meerdere acties op touw gezet. Zo is de vlaggenbrigade op pad die scholen, instellingen en bedrijven regenboogvlaggen aanbiedt, er komt een regenboogtrap in het gemeentehuis en de Emmer bioscoop draait twee films die met het thema te maken hebben.

De regenboogtrap wordt donderdag in gebruik genomen, op dezelfde dag dat het regenboogpad onthuld wordt.

Regenboogvlaggen zijn in meerdere straten terug te vinden (Rechten: Janet Oortwijn/RTV Drenthe)

Meer over dit onderwerp:
Emmen regenboogweek regenboogpad
Deel dit artikel: