Kjell Scherpen kan zich opmaken voor eerste eindtoernooi

VOETBAL - Emmenaar Kjell Scherpen kan zich met Jong Oranje gaan opmaken voor deelname aan het EK van 2021 in Hongarije en Slovenië. De doelman van Ajax won vanavond op Cyprus met zijn leeftijdsgenoten ook het achtste groepsduel: 0-7.

Voor de trefzekere bezoekers kwamen Kaj Sierhuis (drie), Jurgen Ekkelenkamp (twee), Ryan Gravenberch en invaller Myron Boadu tot scoren.

Nederland leidt in poule 7 met 24 punten. Nummer 2 Portugal staat op 15 punten, met 2 wedstrijden minder gespeeld. Jong Oranje speelt nog thuis tegen Wit-Rusland (15 november in Almere) en uit tegen rivaal Portugal (18 november).

De groepswinnaars en de vijf beste nummers 2 plaatsen zich voor de groepsfase van het EK. Dankzij de klinkende zege op Cyprus is Jong Oranje nu al zeker van een EK-ticket als één van de vijf beste nummers 2.

Voor Kjel Scherpen kan het zijn eerste grote eindtoernooi worden. Vorig jaar liep de voormalig doelman van FC Emmen het EK nog mis met Oranje Onder 19, nadat in Hardenberg werd verloren van Spanje.

Meer over dit onderwerp:
voetbal Ajax FC Emmen Kjell Scherpen Jong Oranje
Deel dit artikel: