Peña en Araujo onderuit tegen Neymar

VOETBAL - Twee keer kwam Peru op voorsprong, maar uiteindelijk werd het de wedstrijd van Neymar. De duurst betaalde speler ter wereld van Paris Saint Germain scoorde drie keer en had daarmee een groot aandeel in de 2-4 zege van Brazilië in de WK-kwalificatiewedstrijd in Lima.

Bij Peru zaten de twee internationals van FC Emmen, Sergio Peña en Miguel Araujo, op de bank. Peña bleef daar de gehele wedstrijd zitten, terwijl Miguel Araujo vlak voor tijd inviel nadat Peru met tien man kwam te spelen (na een rode kaart voor Zambrano). Op dat moment stond het al 2-3 en kort daarna scoorde Neymar zijn derde van de avond.

Peru staat na twee duels op plek 8 in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep, met één punt. Afgelopen donderdag speelde Peru met 2-2 gelijk tegen Paraguay. De eerste vier in de groep plaatsen zich voor Qatar 2022. De nummer 5 maakt nog kans op het WK via de play-offs. Brazilië en Argentinië hebben 6 uit 2 en gaan aan de leiding, gevolgd door Colombia en Paraguay met 4 punten. De volgende interlands voor Peña en Araujo staan gepland op 12 en 17 november, tegen Chili en Argentinië.

Deel dit artikel: