Marit Nygård is klaar met haar eerste EP 'De Fakking Sukkel'

Marit Nygård en de Medemensen
Marit Nygård en de Medemensen in de studio bij Djammen © RTV Drenthe / Fred van Os
Zangeres en liedjesschrijfster Marit Nygård is klaar met haar eerste EP. Niet alleen de EP is klaar, maar Nygård ook mét de EP, vertelt ze lachend. Ze heeft er heel veel tijd in zitten maar hij is af. Het is het einde van een hoofdstuk en daarmee ook het begin van een nieuwe.
Vijf liedjes staan op De Fucking Sukkel, zoals de plaat heet. "Het is een misschien haast negatieve insteek voor een eerst EP, alleen ik denk wel dat het iets was wat er echt uit moest nog", legt de zangeres uit. "Dan ga ik hierna wel positieve liedjes schrijven", glimlacht ze.
De liedjes gaan over de beren op de weg naar volwassenheid van een jonge vrouw. "Ik ben de tijd aan het nemen om op te groeien en dat is chill. Geen haast", aldus de zangeres.

De Medemensen

Geen eenmansorkest meer voor de Meppelse. De vorige keer in Djammen gaf ze aan graag een band te willen. "Een paar maanden later viel alles ineens als puzzelstukjes op zijn plek", legt Nygård uit. Samen met haar band heet ze nu Marit Nygård en de Medemensen en daarmee is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan.
De trein die is gaan rijden na talentontwikkelingstraject Hit the North, waar ze aan meedeed, rijdt nog steeds voor haar en de band en daar zijn ze blij om. "Op het moment hoop ik heel erg dat ik in het najaar veel kan gaan spelen en ik wil een tweede EP uitbrengen. Ik heb ook al heel veel muziek op de plank liggen voor een album en een EP daarna", lacht ze. "Ik heb gewoon nog heel veel zooi die ik aan de wereld wil laten horen."
Klik hier voor de video's en hier om de Djammen-uitzending te bekijken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.