Stelling: Ik werk op kantoor, maar eigenlijk kan ik wel thuiswerken

Het kabinet wil dat we weer meer vanuit huis gaan werken (Rechten: ANP/Roos Koole)
Het kabinet wil dat we weer meer vanuit huis gaan werken
"Werk zoveel mogelijk thuis", dat was gisteravond opnieuw de oproep van minister-president Mark Rutte tijdens de persconferentie. Volgens het kabinet is het op veel plaatsen te druk geworden op het werk en is dat terug te zien in het aantal besmettingen.
Tijdens het de eerste lockdown dit voorjaar heeft de maatregel volgens Rutte veel veel effect gehad om het aantal nieuwe besmettingen terug te dringen. Zo'n 44 procent werkte toen vier of vijf dagen per week vanuit huis.
Inmiddels is de situatie anders. Nu werkt ongeveer 32 procent van de Nederlanders vier dagen thuis. Te weinig volgens Rutte.

Stelling

Veel werkgevers hebben de nodige maatregelen genomen, bijvoorbeeld het plaatsen van spatschermen of zorgen dat voldoende afstand kan worden gehouden. Toch vindt zo'n 13 procent van de besmettingen plaats op het werk. Wat doe jij? Werk je op kantoor terwijl je eigenlijk best kunt thuiswerken?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.