En dat is 2: naast PLOP nu ook SP tegen miljoenenplan wielerbaan Assen

De wielerbaan in Assen
Ook de SP wil geen dak op wielerbaan in Assen © RTV Drenthe / Ronald Oostingh
Naast Stadspartij PLOP voelt ook coalitiepartner SP in Assen er weinig voor om 9 miljoen euro te steken in het wielercentrum op Stadsbroek. Van de vijf partijen in de coalitie zijn er nu twee tegen de plannen, waarover in mei door de gemeenteraad een besluit wordt genomen.
Burgemeester en wethouders zijn voornemens een dak op de wielerbaan te plaatsen. Kosten: 3,5 miljoen euro. Daarnaast moet er een sportcampus komen voor 375 mbo-studenten van het Drenthe College en het Alfa-college. Daaraan hangt een prijskaartje van 5,5 miljoen euro.

'Weggegooid geld'

De SP wil dat de plannen zo snel mogelijk de prullenbak in verdwijnen. "We vonden de wielerbaan altijd al weggegooid geld", reageert fractievoorzitter Jannie Drenthe. "Een prestigeproject waarin miljoenen aan gemeenschapsgeld wordt ingezet voor een klein groepje mensen." Zij ziet liever dat Assen investeert in breedtesport en ontmoetingen in de wijk. "Daar zetten we graag deze miljoenen voor in."
Daarmee sluit de SP zich aan bij Stadspartij PLOP. Voorman Henk Santing van PLOP noemde de 9 miljoen euro voor het project zelfs een 'schoffering van de stad'. Hij hekelde vooral het feit dat drie leslokalen aan het onderwijs zouden worden gegund, terwijl het onderwijs volgens hem zelf aangaf dat drie wel het absolute minimum is.

Minimaal versus maximaal

Ook de SP vindt drie lokalen 'minimaal'. "Het onderwijs draagt zelf ook minimaal bij en dit kost de Assenaar een maximale hoeveelheid geld", aldus Drenthe. "Ook dit moeten we niet op deze manier willen."
Naast Stadspartij PLOP en de SP bestaat de coalitie verder uit de ChristenUnie, Assen Centraal en de VVD. Deze vijf partijen hebben 20 van de 33 raadszetels. PLOP en de SP hebben er samen 7.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.