Wielrenster Lieke Nooijen tekent bij Parkhotel Valkenburg

WIELRENNEN - Lieke Nooijen (19) uit Coevorden rijdt de komende twee seizoenen voor Team Parkhotel Valkenburg. De opleidingsploeg heeft vijf nieuwe rensters vastgelegd voor volgend seizoen.

"Ik ben superblij dat het gelukt is. Ik hoop hier veel te leren en dichterbij de top van de elite-rensters te komen", laat Nooijen weten.

EK en WK

De 19-jarige renster komt over van wielervereniging Schijndel en maakte eind augustus haar EK-debuut tussen de beloften-rensters. In het Franse Plouay werd ze negentiende. Een jaar eerder pakte ze brons op het wereldkampioenschap voor junioren.

Ploeg

Naast Nooijen tekenden ook Kirstie van Haaften, Femke Gerritse, Mischa Bredewold en Julia van Bokhoven een tweejarig contract bij Parkhotel. Marit Raaijmakers, Amber van der Hulst, Femke Markus, Sylvie Swinkels, Esther van Veen en Nina Buysman stonden al onder contract en rijden ook volgend seizoen voor de ploeg.

De rensters kunnen zich verheugden op een mooi programma. "Omdat de ploeg vorig jaar veel punten heeft behaald met Demi Vollering en Lorena Wiebes mogen we in mooie klassiekers starten", aldus Nooijen.

Trainingsweekend?

In november staat het eerste gezamenlijke trainingsweekend gepland. Maar of dat door kan gaan in verband met corona is nog maar de vraag.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Coevorden wielrennen Lieke Nooijen
Deel dit artikel: