Kijk terug: Aan Tafel op TV Drenthe

Waar prik jij over een paar jaar je vork in? Tijdens de Dutch Food Week staan nieuwe ideeën voor ons eten centraal. In het tv-programma Aan Tafel praat presentator Loes van der Laan met een aantal gasten over noordelijke initiatieven.

De Dutch Food Week is een landelijk evenement, er wordt aandacht gevraagd voor onder andere voedsel van eigen bodem. In Drenthe werken verschillende agrarische ondernemers aan het vernieuwen van hun aanbod. Ze hebben de wind mee: de vraag naar lokale en verse producten is tijdens de coronacrisis toegenomen.

In Aan Tafel krijgen we een voorproefje van de innovaties uit de noordelijke voedselsector. Niels Grootenboer van De Graanrepubliek uit Bad Nieuweschans, Johan Laarman van 't Vershuus in Ruinen en bijzonder hoogleraar natuurinclusieve plattelandsontwikkeling Martijn van der Heijde schuiven aan.

Kindermenu 2.0

Ondertussen wordt er in de studio gekookt door de IVN-kinderdirecteuren Erwin Bakker en Joya Stevens. Ze maken een courgetteburger samen met René Ruiter, chef van kookstudio Tafel 16 in Emmen. Ook volleyballer Wytze Kooistra helpt mee. Het recept komt uit het Kindermenu 2.0: een kookboek met recepten van kinderen. Om restaurants te inspireren meer dan alleen patat en snacks als kindermenu op de kaart te zetten.

Aan Tafel is geproduceerd in opdracht van de provincies Drenthe en Groningen. De opnames vonden plaats nog voordat de overheid de strengere coronamaatregelen bekendmaakte. Bekijk hieronder de uitzending.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
TV Drenthe Aan Tafel Loes van der Laan
Deel dit artikel: