Drive-through in Drouwen: 'Een belevenis, compleet met echte schapen'

Waar veel restauranthouders met de handen in het haar zitten na de nieuwe coronamaatregelen, steekt Jan Gerben Dijk van Ribhouse Robin Hood in Drouwen de handen uit de mouwen. Hij bouwt zijn parkeerplaats om tot drive-through. "Een belevenis, compleet met echte schapen."
Na de eerste lockdown bouwde hij al een tent op de parkeerplaats. Daar konden gasten genieten van een aperitiefje en een drankje, voordat er genoeg ruimte in het restaurant was. Nu pakt Dijk het dus nog meer aan: de tent wordt omgebouwd tot drive-through, waar je met de auto doorheen rijdt, nadat je je bestelling hebt gedaan, die je achter de tent kan afhalen.

Innovatief een oplossing bedenken

"De maatregelen nodigen uit om innovatief te zijn om de gasten toch een totale beleving te bieden. We zagen het natuurlijk al aankomen, dus konden we al wat voorbereiden", vertelt horecaondernemer Jan Gerben Dijk. "We willen ondanks de strenge maatregelen toch een bepaalde sfeer bieden, net als in het restaurant zelf. Dus niet alleen maar een bord eten"

Alles vanuit de auto

Daarom staat er een enorme tent met allerlei winterse, middeleeuwse decoratie, in de stijl van het restaurant. Dennenbomen, een harnas, haardhout, kandelaren en nog veel meer prullaria. Aan de zijkant is er zelfs een hok met echte schapen geplaatst. Gasten rijden het parkeerterrein op en kunnen aan de voorkant van de tent bij de houten balie hun bestelling doorgeven. Dan rijden ze de tent binnen, waar ze een koffietje of drankje kunnen meenemen. Alles vanuit de auto. Na een route door de tent komen ze weer uit op de parkeerplaats, waar ze mogen wachten tot de bestelling gebracht wordt.
"Ik ben er wel heel trots op", zegt Dijk. "Niet alleen op de drive-through zelf, maar om dit met het hele team te bedenken en uit te voeren."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.