Verdere daling WW-uitkeringen in Drenthe

Minder WW-uitkeringen in Drenthe (Rechten: ANP/Bas Czerwinski)
Minder WW-uitkeringen in Drenthe
In september nam in Drenthe het aantal WW-uitkeringen verder af. Dat blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV.
Na een flinke toename vlak na de corona-uitbraak, daalt het aantal mensen met een werkeloosheidsuitkering nu al enige maanden achter elkaar. Steunmaatregelen van de overheid beperken de instroom in de WW. Daarnaast verlaten veel jongeren na enkele maanden de WW, omdat zij werk vinden of omdat hun kortdurende WW-uitkering afloopt.

Afname WW in september

Eind september telde Drenthe 7.649 WW-uitkeringen. Dat is 3 procent van de Drentse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in september ten opzichte van vorige maand af met 409 uitkeringen (-5,1 procent).

Meer WW-uitkeringen dan vorig jaar

Vergeleken met een jaar geleden telt Drenthe meer WW-uitkeringen. Dat komt door de stijging van de WW in de eerste maanden na de corona-uitbraak. Eind september 2020 telde Drenthe 748 meer WW-uitkeringen (+10,8 procent) dan in september 2019.
Kijk op de kaart hieronder of het aantal WW-uitkeringen in jouw gemeente is gedaald of gestegen vergeleken met een jaar eerder:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.