Stelling: Ik spreek iemand aan op het niet naleven van de coronaregels

Vaker je handen desinfecteren is onderdeel van het 'nieuwe normaal'. (Rechten: ANP/Robin van Lonkhuijsen)
Vaker je handen desinfecteren is onderdeel van het 'nieuwe normaal'.
Het kabinet kondigde tijdens de laatste persconferentie weer nieuwe coronamaatregelen aan. Nu mag je na acht uur s' avonds geen alcohol meer kopen, niet met meer dan vier mensen bijeen komen, en moet je straks verplicht een mondkapje dragen in alle publieke binnenruimtes. Maar spreek jij ook iemand aan die zich niet aan de coronaregels houdt?
Dat leden van het onze eigen ministersploeg het moeilijk vinden om zich aan de gedragsregels te houden, bleek wel tijdens het huwelijksfeest van minister Grapperhaus. Daar schudde hij de hand met de aanwezige gasten, en werd er geen afstand gehouden.

Stelling

Ook in het dagelijks leven komen situaties voor waar de regels, bewust of onbewust, onvoldoende worden nageleefd. Het 'nieuwe normaal' is niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend. Van een mondkapje verkeerd opzetten tot het houden van een illegaal feest. Spreek jij mensen aan op hun gedrag in deze coronatijd? Of vind je dat niet nodig?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.