Dick Lukkien: Laten we de coronamaatregelen niet bediscussiëren, maar ons eraan houden

VOETBAL - "Laten we hopen dat het coronavirus zolang mogelijk bij onze club wegblijft, maar ik sluit niet uit dat iedere club ermee te maken krijgt", aldus FC Emmen-trainer Dick Lukkien in Rood Wit TV op TV Drenthe.

De oefenmeester van de Drentse club zegt te zijn geschrokken van alle nieuwe maatregelen die dinsdag zijn aangekondigd door de overheid. "Wat ik vervolgens opmerkelijk vind, is dat we daar van alles van vinden. Laten we stoppen met het bediscussiëren van de maatregelen, maar ons eraan houden zodat het snel weer de goede kant opgaat."

Kijk nu online: Aflevering 7 van FC Emmen Rood Wit TV

In 'KoffieDick-kijken' kijkt de Veendammer uiteraard ook vooruit naar het duel van zondag tegen Fortuna Sittard, dat net als FC Emmen na vier duels nog zonder zege is. "Net als wij staan ook zij te laag. Ze hebben een aardig team, dat niet voor niets gelijk heeft gespeeld tegen AZ. Met name voorin zijn ze er zeker sterker op geworden."

Lukkien kon de afgelopen week nog niet heel gericht trainen richting het duel van zondagavond aangezien er vier internationals ontbraken. Denis Granecny en Nikolai Laursen waren vandaag terug op het veld, maar Sergio Peña en Miguel Araujo keren morgen pas terug in Nederland. "Daarom hebben we de vrijdagtraining ook verschoven naar de middag, omdat ik gewoon met die twee erbij wedstrijdgericht wil trainen."

Basisplaats voor Anco Jansen?

Marko Kolar en Keziah Veendorp lieten de donderdagtraining schieten, terwijl Ricardo van Rhijn vroegtijdig naar de kleedkamer ging. Toch is de verwachting dat zij zondag wel beschikbaar zijn. Anco Jansen deed wel de gehele training mee. "Of ik hem opstel zondag? Dat sluit ik zeker niet uit."

Deel dit artikel: