Sterk Meppel raakt duo duoraadsleden kwijt

Het stadhuis van Meppel (Rechten: Google Streetview)
Het stadhuis van Meppel
Sterk Meppel moet het de komende tijd doen zonder duoraadsleden Pierre van Leeuwen en Martijn Groot-Nibbelink.
De twee kunnen hun privéleven op dit moment niet combineren met hun werk bij de fractie. Groot-Nibbelink komt naar eigen zeggen door de toegenomen werkdruk niet meer aan andere dingen toe. "Ik werk bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en heb daar een aandeel in de corona-aanpak. De combinatie met het werk voor de fractie is op dit moment te zwaar", zegt hij.
Voor Van Leeuwen is een opleiding de reden om tijdelijk te stoppen met het werk voor de fractie. "De opleidingsuren vallen precies samen met de fractievergaderingen waardoor ik die niet meer bij kan wonen. Dan ligt het voor de hand om te stoppen", reageert hij via een persbericht van Sterk Meppel.
Fractievoorzitter Elisabeth Bakkenes van de grootste raadsfractie snapt het besluit. "Raadsleden en duoraadsleden zijn ook maar gewoon mensen", zegt ze. "Ze doen dit werk in hun vrije tijd en als die tijdelijk volloopt door een fors toegenomen werkdruk of een opleiding dan hebben we daar vanzelfsprekend begrip voor", schrijft ze.
De twee duoraadsleden hopen zich voor en na de verkiezingen weer voor Sterk Meppel in te zetten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.