Anco Jansen staat na 544 dagen voor basisrentree

VOETBAL - Op 23 april 2019 uit tegen De Graafschap startte Anco Jansen voor het laatst in de basis en aanstaande zondag, 544 dagen na het verloren duel in Doetinchem, maakt hij zijn rentree aan een aftrap van een competitiewedstrijd: thuis tegen Fortuna Sittard.

Oké, er is nog één maar. Hij moet de training van morgen heelhuids doorkomen. Als dat gebeurt dan speelt hij, al wilde Dick Lukkien aan het begin van de avond (na de training) niet ingaan op namen en zijn opstelling derhalve ook niet bekend maken. "Maar als Anco niet speelt dan is hij terecht teleurgesteld", aldus de oefenmeester.

Jansen kwam dit seizoen drie keer als invaller binnen de lijnen en met name in de laatste wedstrijd, uit bij FC Twente twee weken geleden, was hij weer als vanouds. Dreigend, actief en vol passie. Toch kon hij toen wel leven met zijn rol als invaller. "Ik moet realistisch zijn. Ik kom van heel ver en moet mezelf gewoon weer bewijzen en in het elftal knokken. Daar heb ik vanavond een eerste stapje in gezet. Ik vind niet dat er meteen andere spelers ten faveure van mij moeten plaatsnemen op de bank", zei hij na afloop in Enschede.

Lees ook: Anco Jansen: Ik moet mezelf weer bewijzen en dit was een eerste stap

Een basisplaats van Anco Jansen zal in principe ten koste gaan van Marko Kolar, die deze week ook niet okselfris was. Net als Keziah Veendorp trainde de aanvaller gisteren bijvoorbeeld niet en vandaag stapte het duo ook alweer vroegtijdig van het veld.

Ricardo van Rhijn

Ook Ricardo van Rhijn lijkt (al wilde Lukkien dit niet bevestigen) een basisplaats te krijgen. De meervoudig international wisselde vanmiddag tijdens het partijspel de positie centraal achterin af met Nick Bakker, maar lijkt toch de voorkeur te krijgen voor de Groninger.

Vermoedelijke opstelling FC Emmen (zondag tegen Fortuna Sittard)

FC Emmen start zondag (vermoedelijk dus) met Telgenkamp, Bijl, Araujo, Van Rhijn, Cavlan, Tibbling, Chacon, Peña, Laursen, De Leeuw en Jansen.

LIVE op Radio Drenthe

FC Emmen - Fortuna Sittard begint zondagavond om 20.00 uur. De live-uitzending op Radio Drenthe begint om 19.30 uur.

Deel dit artikel: