Zorginstellingen zoeken horecapersoneel om bij te springen

De Noord-Nederlandse Coƶperatie van Zorgorganisaties (NNCZ) is op zoek naar horecapersoneel, dat tijdelijk betaald bij wil springen in zorginstellingen.

De NNCZ heeft onder meer woonzorgcentra in Hoogeveen en Hollandscheveld. Volgens de NNCZ zijn er steeds minder medewerkers in de zorg, terwijl de hoeveelheid werk juist wel toeneemt.

'Wij kunnen gastheerschap goed gebruiken'

Tegelijkertijd wordt ook de horecasector hard geraakt. Horecapersoneel dat de komende weken thuis zit vanwege de verplichte sluiting, kan zich melden bij de NNCZ. De organisatie zoekt gastheren en -vrouwen die bijvoorbeeld bezoekers in de zorginstellingen kunnen ontvangen. Ook kunnen ze koffie en thee schenken voor bewoners. "Wij doen een oproep aan alle medewerkers uit de horeca om onze sector nu te helpen. Gastheerschap staat bij de horeca altijd hoog in het vaandel. Wij kunnen dat gastheerschap nu zeer goed gebruiken", zegt NNCZ-bestuurder Roeli Mossel.

"Horecamedewerkers die nu noodgedwongen thuis zitten, zouden dit in mijn ogen heel goed kunnen. Dit hoeft niet op vrijwillige basis, we kunnen hier samen met de werkgever een overeenkomst voor maken. Zo hebben we aan beide kanten een 'win-winsituatie."

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via horecahelptzorg@nncz.nl.

Meer over dit onderwerp:
zorg horeca corona
Deel dit artikel: