Geen drinken of popcorn meer in de bioscoop

Bioscopen mogen ondanks de coronamaatregelen de komende weken open blijven. Maar een flesje drinken of een bak popcorn kopen zit er voorlopig niet in, zo werd vanochtend bekend. "Je mag je drankje niet van de ene naar de andere ruimte meenemen, zo staat in de noodverordening", legt directeur Hanneke Bruggeman van De Nieuwe Kolk uit.

De Asser bioscoop had al de pauzes tijdens films geschrapt, zodat mensen zich niet meer zouden verplaatsen. Maar nu gaat het afhaalloket ook dicht. "Het mag niet meer en dat hebben we te accepteren", aldus Bruggeman in het RTV Drenthe-programma Cassata.

Voor de directeur is het afwachten wat dit betekent voor de complete pakketten die mensen hebben besteld. "Ons personeel neemt daarover contact op met de mensen die dit hebben gekocht. We gaan kijken hoe we dit netjes gaan oplossen. Het kan natuurlijk dat mensen daardoor niet meer komen, maar dat moeten we afwachten."

Nu je geen drinken kunt kopen, zou je kunnen bedenken om je eigen drinken mee te nemen naar de bios. Maar volgens Bruggeman is dat niet de bedoeling.

Meer over dit onderwerp:
Assen bioscoop De Nieuwe Kolk
Deel dit artikel: