Michael de Leeuw redt punt voor FC Emmen na weggevertjes

VOETBAL - Bij een zege op Fortuna Sittard was FC Emmen geklommen naar de tiende plek in de eredivisie, maar zover kwam het niet. Het duel in De Oude Meerdijk eindigde in 2-2, waardoor de Drentse club niet verder stijgt dan de 14e plaats.

De mannen van Dick Lukkien hebben nu drie punten uit vijf duels.

FC Emmen begon nog wel aardig, met Anco Jansen voor het eerst sinds 544 dagen weer in de basis, maar na een slechte terugkopbal van Caner Cavlan op Nick Bakker stond het na 18 minuten ineens 0-1. Bakker gleed uit, Lisandro Semedo pikte de bal op en gaf een niet te missen kans aan Sebastian Polter. Een goal die compleet uit de lucht kan vallen, want er was tot dat moment maar één ploeg die op zoek was naar een goal en dat was FC Emmen. Schoten van Caner Cavlan, Glenn Bijl, Simon Tibbling en Nikolai Laursen misten precisie en datzelfde gold voor kopballen van Michael de Leeuw en Miguel Araujo.

Lees ook: Michael de Leeuw: We doen onszelf al het hele seizoen tekort

Vijf minuten na de 0-1 kwam Fortuna Sittard tot overmaat van ramp voor FC Emmen ook nog op 0-2 en weer ging er een gigantische fout van de thuisclub aan vooraf. Anco Jansen speelde bal volledig verkeerd terug op Michael Chacon. Chacon probeerde met een sliding nog te repareren, slaagde daarin niet en omdat Araujo en Bakker alleen maar terugliepen mocht Semedo uithalen vanaf randje zestien. Dennis Telgenkamp stond vervolgens te ver voor zijn goal om de inzet over te tikken en toucheerde de bal in zijn eigen goal.

Tibbling had de marge razendsnel naar één terug kunnen brengen, maar faalde oog in oog met Koselev. Vervolgens kopte Michael de Leeuw nog in kansrijke positie voorlangs en zag Jansen een venijnig schot gekeerd worden door de goalie van Fortuna.

En dus moest het in de tweede helft maar gebeuren, met debutant Ricardo van Rhijn voor Nick Bakker. En het gebeurde ook. Op een ideaal moment, zes minuten na de pauze, viel de aansluitingstreffer. Nikolai Laursen reageerde attent op een slecht verwerkte voorzet van Cavlan door Fortuna-doelman Alexei Koselev. Een kwartier later was het (wie anders dan) Michael de Leeuw die weer eens goud waard bleek. De spits van Emmen was het eindstation na een schitterende aanval, met als aangever Cavlan. Het was voor De Leeuw zijn derde treffer in drie wedstrijden.

Emmen leek erop en erover te gaan. Leek, want na de 2-2 en de wissel van Anco Jansen was het gedaan met de dadendrang van de thuisclub. Sergio Peña dook nog wel één keer gevaarlijk op voor de goal van Koselev, maar daar bleef het wel bij. Fortuna Sittard was in de slotfase dichterbij een goal. De geelhemden scoorden zelfs, maar gelukkig voor Emmen werd die goal (van invaller Emil Hansson) afgekeurd wegens buitenspel.

Dick Lukkien: Vooraf niet blij met een punt, achteraf moet ik er wel tevreden mee zijn

Lees hier: de liveblog van FC Emmen - Fortuna Sittard

Meer over dit onderwerp:
voetbal eredivisie FC Emmen
Deel dit artikel: